Αρχική arrow Αρχείο
Αρχείο - Όλες οι δημοσιεύσεις ανεξαρτήτου κατηγορίας

Έφυγε ο τελευταίος μεγάλος Εκτύπωση E-mail
Τα νέα μας
Γράφει ο/η Γρηγόρης Χατζηλυμπέρης   
03.11.09
0015Ο τελευταίος μεγάλος του δημοτικού που ανέδειξε το χωριό μας, ο Σωτήρης Σγούρος, πέρασε πια στην ιστορία. Σήμερα το πρωί, και σε ηλικία 80 ετών, έφυγε από τη ζωή ένας αυθεντικός παραδοσιακός μουσικός, ένας καλός οικογενειάρχης, ένας άνθρωπος που -κατά κοινή ομολογία- διακρινόταν από τους συναδέλφους του ως πραγματικός "κύριος" και "άρχοντας" στο πατάρι. Ειδικά κατά τις δεκαετίες '80 και '90, τη λεγόμενη "χρυσή εποχή" τόσο για το δημοτικό τραγούδι όσο και για τον ίδιο. Και πραγματικά ο Σωτήρης διέφερε πολύ από τους επαγγελματίες του χώρου. Ζούσε την δημοτική μουσική στο πετσί του, ήταν αληθινός καλλιτέχνης και αυτό γινόταν αντιληπτό και από τον κόσμο. Γι' αυτό και η αγάπη του κόσμου τον ακολουθούσε πάντα. Ήταν όλος αυτός ο κόσμος που γλέντησε, που παντρέυτηκε, που χόρεψε με το κλαρίνο του, αλλά και με τα μερακλίδικα τραγούδια του. Και η φήμη του βέβαια εξαπλώθηκε σε όλο τον Ασπροπόταμο, σε όλο το νομό Τρικάλων και τη Θεσσαλία, αλλά και ως την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου έπαιξε σε πολλά γλέντια και εκδηλώσεις, αλλά και σε πολιτιστικές εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης. Ταυτόχρονα, υπήρξε ένας μεγάλος δάσκαλος τόσο στη μουσική όσο και στη ζωή για όλους εμάς τους νεότερους μουσικούς, άλλωστε ήταν πάντα δίπλα στους νέους.  Θα έχουμε για πάντα σαν φυλαχτό τα λόγια και τις συμβουλές του, θα τον έχουμε για πάντα στην καρδιά μας. Μέσα από την παρακαταθήκη που μας αφήνει, θα είναι για πάντα ζωντανός, αθάνατος...

Το τελευταίο αντίο στο μεγάλο αυτό Γαρδικιώτη, θα πούμε αύριο Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 2:00μμ, στα Σαράγια, στα Τρίκαλα.

Τον αποχαιρετούμε με τον κορυφαίο -κατά πολλούς- σκάρο του, που γέμισε με δάκρυα κατά καιρούς πολλούς πατριώτες μας και όχι μόνο... 
gardiki.net - 10 χρόνια Εκτύπωση E-mail
Αφιερώματα
Γράφει ο/η WebMaster   
29.10.09
‘Ετος 1999. Το ίντερνετ κάνει ακόμη τα πρώτα βήματά του στην Ελλάδα. Η λέξεις ευρυζωνικότητα, chat, messenger, facebook, youtube είναι άγνωστες για τους περισσότερους. Οι ιστοσελίδες αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο μεγάλων εταιριών, οργανισμών και πανεπιστημίων. Η σύνδεση στο ίντερνετ γίνεται με τη χρήση απλής τηλεφωνικής κλήσης ενώ η χρέωση είναι σε τέτοιο επίπεδο που καθιστά απαγορευτική την πολύωρη παραμονή on-line. Από την άλλη οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ουσιαστικά κυκλοφορούν με το σταγονόμετρο ενώ δεν γίνεται λόγος για ανάλυση πάνω από 2-3 megapixels.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, συζητώντας κάτω από τον πλάτανο στην πλατεία του χωριού με άλλους δύο φοιτητές μηχανικούς, αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε τον παρεχόμενο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο χώρο για την δημιουργία της πρώτης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης για το Γαρδίκι Τρικάλων. Μετά από προετοιμασία μερικών εβδομάδων η ιστοσελίδα βγήκε στην αέρα σε μία διεύθυνση άγνωστη για τους περισσότερους. Το περιεχόμενό της αποτελούσε μία γενική αναφορά για το χωριό και κυρίως φωτογραφίες από το καλοκαίρι του 1999. Οι φωτογραφίες εκείνες ήταν στην πλειονότητά τους ψηφιοποιημένα φιλμ από αναλογική μηχανή ενώ υπήρξαν και ορισμένες ψηφιακές από μία απλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή χαμηλής ανάλυσης. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα μιας και η επικοινωνία με e-mail και κινητά τηλέφωνα ήταν περιορισμένη εκείνη την εποχή. Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι αρκετοί γνώριζαν για την ιστοσελίδα ενώ η συχνή απαίτησή τους ήταν η προσθήκη όλο και περισσότερων φωτογραφιών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εθνικές Εκλογές 2009 στο Γαρδίκι! Εκτύπωση E-mail
Τα νέα μας
Γράφει ο/η DrGolis   
05.10.09
kalpiΠαραδοσιακοί οι Γαρδικιώτες στις προτιμήσεις τους, δεν φαίνεται να παρασύρθηκαν συνολικά από την σαρωτική νίκη του ΠΑΣΟΚ σε πανελλήνιο επίπεδο με 10 ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο Γαρδίκι σημείωσε σημαντική μείωση, από τις 35 μονάδες του 2007 (ΝΔ 64,8% - ΠΑΣΟΚ 29,9%  τότε) στις 20 περίπου μονάδες φέτος (ΝΔ 55,3% - ΠΑΣΟΚ 36,8%) με ταυτόχρονη αύξηση 1,5% περίπου για το ΛΑΟΣ, 1% για το ΚΚΕ και 0,3% για το ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 13 - 15 από 118