Αρχική arrow Αρχείο
Αρχείο - Όλες οι δημοσιεύσεις ανεξαρτήτου κατηγορίας

Ελάτε να παρελάσουμε ... Γαρδικιώτικα Εκτύπωση E-mail
Τα νέα μας
Γράφει ο/η WebMaster   
10.03.09
Ανακοίνωση της Αδελφότητας Γαρδικιωτών Αθήνας-Πειραιά

 Εδώ και χρόνια, έχουν γίνει προσπάθειες ώστε η Αδελφότητα Γαρδικιωτών Αθηνών-Πειραιώς, να λάβει μέρος, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι εθνικοτοπικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι του Πειραιά, στις παρελάσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τον εορτασμό των δύο Εθνικών μας Εορτών. Φέτος, εν όψει της επικείμενης παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και της Ελληνικής Επανάστασης, το αίτημά μας έγινε δεκτό. Ενημερώνουμε όλους τους Γαρδικιώτες της πρωτεύουσας ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για συγκρότηση ενός τμήματος με συμπατριώτες μας, που, φέροντας την τιμημένη παραδοσιακή βλάχικη φορεσιά, θα παρελάσουν στους δρόμους του Πειραιά. Καλούμε όσους Γαρδικιώτες επιθυμούν να λάβουν μέρος και αυτοί στην παρέλαση, να το δηλώσουν εγκαίρως στον Πρόεδρο του ΔΣ, Σωτήρη Κάκια (τηλ 6944684680) ή το Γεν. Γραμματέα, Γρηγόρη Χατζηλυμπέρη (τηλ 6948486641) ή σε όποιο άλλο από τα μέλη του ΔΣ. Είναι σημαντικό σε αυτήν την πρώτη φορά η Αδελφότητα Γαρδικιωτών να κερδίσει τις εντυπώσεις και, με τη στήριξή σας, είμαστε βέβαιοι πως θα τα καταφέρουμε.

 
Live webcam στο Γαρδίκι μας! Εκτύπωση E-mail
Τα νέα μας
Γράφει ο/η DrGolis   
27.02.09
livecamΈδώ και χρόνια, από τότε που το Γαρδίκι Τρικάλων απέκτησε ψηφιακή εκπροσώπηση στο διαδίκτυο, μέσα από τα διάφορα site για το χωριό, όνειρο και στόχος μας ήταν, κάποια στιγμή, να μπορέσουμε να εγκταστήσουμε μια δικτυακή κάμερα στο χωριό. Mια κάμερα δηλαδή που θα μας έδινε ζωντανή εικόνα του χωριού όλο το 24ωρο, εικόνα την οποία θα μπορούσε να δει κάθε Γαρδικιώτης, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας ή του Κόσμου, μέσα από το Internet. Οι δυσκολίες, λόγω της τοποθεσίας του χωριού, της έλλειψης αρχικά διαθέσιμων τεχνολογιών για κάτι τέτοιο, αλλά και του κόστους, ήταν πολλές. Ωστόσο, την προηγούμενη Κυριακή 22.02.2009, είδαμε με πολλή χαρά το όνειρό μας αυτό να γίνεται πράξη! Μέσω του 3G δικτύου της Cosmote και του πακέτου "Internet on the go", πλέον, μπορούμε να έχουμε ζωντανή εικόνα από το αγαπημένο μας χωριό, ανανεούμενη κάθε 2 λεπτά. Η ποιότητα της εικόνας για αρχή είναι σχετικά καλή (ανάλυση 640px Χ 480px), με τον καιρό ελπίζουμε να έχουμε τη δυνατότητα να την αναβαθμίσουμε σε επίπεδα Megapixel. Tην εικόνα αυτή μπορείτε να δείτε στο site της Αδελφότητας Γαρδικιωτών Αθήνας, www.adelfotisgardikioton.gr, και το ακριβές link είναι το εξής:

http://www.adelfotisgardikioton.gr/content/view/54/63/lang,el/


Για την ιστορία, η κάμερα αυτή εγκαταστάθηκε στην παραδοσιακή πέτρινη οικία του Γρηγορίου Τσακνή, σε υψόμετρο 1150m περίπου.

Το Γαρδίκι για άλλη μια φορά πρωτοπορεί, και γίνεται το πρώτο πανελληνίως χωριό σε υψόμετρο 1150m που αποκτά ζωντανή δικτυακή κάμερα με τέτοια συχνότητα ανανέωσης εικόνας (μέχρι τώρα μόνο στα χιονοδρομικά κέντρα υπήρχαν τέτοιες κάμερες). Ελπίζουμε και οι τοπικοί άρχοντες να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό και να ενδιαφερθούν περισσότερο για τον τόπο μας, με έργα. Γιατί το Γαρδίκι πρέπει να ζωντανέψει όλες τις εποχές. Αν και κάτι τέτοιο είναι ακόμα μακριά, πιστεύουμε πως κάναμε ένα μικρό βήμα.


Συζητήστε το στο φόρουμ (12 δημοσιεύσεις)

 

 
Οι φωτογραφίες της ... Πίτας Εκτύπωση E-mail
Φρέσκο Υλικό
Γράφει ο/η WebMaster   
06.02.09
 Οι πολυπόθητες φωτογραφίες από την κοπή της πίτας είναι πλέον διαθέσιμες για όλους. Θα τις βρείτε στην σελίδα των φωτογραφιών του gardiki.net. Αν βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο για πολλά κλικ πατήστε εδώ για να μεταβείτε κατευθείαν στις φωτογραφίες από την βραδιά της πίτας.

Μη ξεχνάτε ότι μπορείτε να αφήσετε τα σχόλια σας κάτω από τις φωτογραφίες (μόνο για τα μέλη του gardiki.net)... έτσι για να γίνεται κουβέντα.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 25 - 27 από 118