Αρχική arrow Αρχείο
Αρχείο - Όλες οι δημοσιεύσεις ανεξαρτήτου κατηγορίας
Ανακοινώθηκε το σχέδιο «Καλλικράτης» για τον Ασπροπόταμο! Εκτύπωση E-mail
Τα νέα μας
Γράφει ο/η DrGolis   
29.04.10
trikala_new
Παρά τις αντίθετες προτάσεις και επιβεβαιώνοντας τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις, ήρθε χθές Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 η ανακοίνωση των αλλαγών που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης» για την περιοχή του Ασπροποτάμου και του χωριού μας.
To σχέδιο λοιπόν προβλέπει ένα νέο Δήμο Πινδέων με έδρα την Πύλη αποτελούμενος από τους δήμους α.Αιθήκων, β.Γόμφων, γ.Πιαλείων, δ.Πύλης & ε.Πινδέωνκαι τις κοινότητες α.Μυροφύλλου & β.Νεράιδας, οι οποίοι καταργούνται.
Ο φίλος dimboud τονίζει:  «...τα σχόλια είναι περιττά. Στον ίδιο Δήμο με την Φήκη, τους Γόμφους, την Πηγή, την Πύλη.. Σε 5' λεπτά από τα Τρίκαλα θα μπαίνουμε στο «Δήμο» μας... Ευτυχώς τη γλίτωσε το Γαρδικάκι... Για την ιστορία, το αρχικό σχέδιο που είχε προταθεί και ήταν το ιδανικό κατά την άποψή μου: συνένωση με την Κοινότητα Ασπροποτάμου.»
Να δούμε πότε θα πάρουμε τα βουνά και την τύχη στα χέρια μας... Μπας και αποκτήσουν ξανά ζωή και να σωθούν οι περιοχές μας. Μάλλον η κρίση βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση...
 
Καλλικράτης: Μεταρρυθμιση ουσίας ή απλά άλλο ένα ημίμετρο; Εκτύπωση E-mail
Τα νέα μας
Γράφει ο/η DrGolis   
09.04.10

kallikratesΑρκετές οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις τον τελευταίο καιρό, για το περιβόητο σχέδιο "Καλλικράτης" του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα ανακοινωθεί εκτός απροόπτου την Κυριακή του Θωμά και θα περιλαμβάνει την εκ νέου -μετά τον "Καποδίστρια" του '97- συνένωση των υπαρχόντων 1.034 Δήμων ανά την Ελλάδα σε μεγαλυτέρους. Σίγουρα, η ζοφερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται στις μέρες μας η Ελληνική περιφέρεια, με τους δήμους καταχρεωμένους και την ανάπτυξη απούσα, με τα χωριά να ερημώνουν και τους νέους να αποστρέφονται τον τόπο τους πρέπει να μας προβληματίσει. Έπρεπε δηλαδή, χρόνια τώρα. Και εξαίρεση στον κανόνα αυτό δεν αποτελεί δυστυχώς ούτε η περιοχή του Ασπροποτάμου, τα πατρογονικά μας χώματα. Το Σχέδιο Καποδίστριας μάλλον κρίθηκε στην πράξη και σε βάθος χρόνου ανεπαρκές. Συνεπώς, είναι ζωτικής σημασίας να λάβουμε μέτρα. Όμως τι είδους μέτρα; Περαιτέρω διοικητική συγκέντρωση και αν ναι με ποιά μορφή και ποιά λειτουργία;

Με χαρά είδαμε στο mail μας ένα μήνυμα από τον Οδοντίατρο Αλέκο Χονδρό, μια εμπεριστατωμένη σκέψη και θέση πάνω στα τεκταινόμενα των ημερών, την οποία και με χαρά δημοσιεύουμε στο site μας προς κρίση και σχολιασμό, προς δράση και αντίδραση. Χωρίς να σημαίνει πως οι θέσεις του συγγραφέα εκφράζουν απόλυτα τη θέση και άποψη του site μας, επικροτούμε τέτοιες κινήσεις που αποτελούν έναυσμα για γόνιμο διάλογο, και δυστυχώς σπανίζουν στη χώρα μας και στα χωριά μας. 

 
Ορεινός Δήμος Πίνδου 
(Αμφικτιονία Ορεινών Κοινοτήτων Πίνδου)
 
Α.   Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»,  Η ΠΡΟΤΑΣΗ 

Η Κυβέρνηση άνοιξε τον διάλογο ή,  αν θέλετε,  την Δημόσια Διαβούλευση για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  τη νέα σχέση της με την κεντρική Διοίκηση και τις συνακόλουθες αλλαγές στην κεντρική Διοίκηση.   Το κωδικό-συμβολικό  όνομα: Καλλικράτης.  Από το κράτος των πόλεων στην Πόλη-Κράτος και ξανά πίσω με πλήθος θεσμικών μεταβολών,  πολιτικών στοχεύσεων,  επικοινωνιακών κινήσεων και συμβολισμών. Για την ώρα, η Διαβούλευση φαίνεται να περιορίζεται ανάμεσα στην Κυβέρνηση,  τα κόμματα και τους εν ενεργεία τοπικούς άρχοντες (των οποίων η άποψη,  σίγουρα,  έχει την ειδική βαρύτητά της). Η μεταφορά αρμοδιοτήτων και οικονομικών πόρων είναι τα κυρίαρχα θέματα,  αλλά το βλέμμα και οι δεύτερες σκέψεις στρέφονται στο «διά ταύτα» της χωροταξικής μεταβολής,  στον σχεδιασμό του νέου Αυτοδιοικητικού Χάρτη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
55 χρόνια Αδελφότητα Αθήνας-Πειραιά Εκτύπωση E-mail
Τα νέα μας
Γράφει ο/η WebMaster   
23.03.10
img_6555.jpgΤην Κυριακή 14 Μαρτίου 2010, στο θέατρο της Ελληνογαλλικής σχολής Πειραιά SAINT PAUL, η Αδελφότητα Γαρδικιωτών γιόρτασε την συμπλήρωση 55 χρόνων από την ίδρυση της.

img_6601.jpgΣε μια αίθουσα γεμάτη από Γαρδικιώτικο παλμό, τιμήσαμε τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου μας, αλλά και τους διατελέσαντες προέδρους, στο πρόσωπο των οποίων ευχαριστήσαμε όλους τους Γαρδικιώτες που τα 55 αυτά χρόνια πέρασαν από το διοικητικό συμβούλιο και βοήθησαν με κάθε τρόπο.

img_6621.jpgΟ χορευτικός όμιλος ΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ, χόρεψε σε δύο μέρη σκοπούς του χωριού μας, συνοδευόμενοι από την ορχήστρα δημοτικής μουσικής των νέων μας.
 
Η παρέα των Γαρδικιωτών, ντυμένοι με  στολές, τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια και  απέσπασαν το δυνατό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων οι οποίοι μάλιστα σιγοψιθύριζαν μαζί τους όλους τους σκοπούς.
 
img_6830.jpgΓια άλλη μια φορά τα νέα μας παιδιά της δημοτικής ορχήστρας,  έδωσαν μαθήματα της ραγδαίας εξέλιξης τους στην παραδοσιακή μουσική.
 
Για όση ώρα ο πρόεδρος της Αδελφότητας Σωτήρης Κάκιας  αναφερόταν στην ίδρυση και την διαδρομή της όλα αυτά τα χρόνια, σε μια μεγάλη οθόνη πέρναγαν φωτογραφίες από εκδηλώσεις  θυμίζοντας στους παλαιότερους και γνωρίζοντας στους νεότερους την ιστορία μας.
 
Ο Κωστής Μπουρούσης και ο Πέτρος Μπολούτσος έχουν  αποτυπώσει στον φωτογραφικό φακό ο πρώτος και στο video ο δεύτερος, κάθε στιγμή της εκδήλωσης και πολύ σύντομα θα πάρετε όλοι μία γεύση - του τι χάσατε!!
 
Ευχές πολλές στην Αδελφότητα μας και ευχόμαστε να τα εκατοστήσει!!

www.adelfotisgardikioton.gr
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 4 - 6 από 118