Αρχική arrow Αρχείο
Αρχείο - Όλες οι δημοσιεύσεις ανεξαρτήτου κατηγορίας
55 Χρόνια Αδελφότητα Γαρδικιωτών - Επετειακή εκδήλωση Εκτύπωση E-mail
Τα νέα μας
Γράφει ο/η WebMaster   
08.03.10
55.jpgΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Γαρδικιωτών, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010, στις10.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “SAINT PAUL”, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 36στον Πειραιά (απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο), στον εορτασμό για τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την ίδρυση της Αδελφότητας.

Έπειτα από τη συμμετοχή μας, όλα αυτά τα χρόνια, στα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδας μας, αλλά και της πόλης του Πειραιά, στον οποίο εδρεύουμε, όπως επίσης και τη συμβολή του συλλόγου μας στη διατήρηση των λαογραφικών παραδόσεων του τόπου μας, νιώθουμε χρεός να εορτάσουμε αυτήν την επέτειό μας, με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας, να σας έχουμε κοντά μας σε αυτή την πανηγυρική εκδήλωση.

 

Εκ μέρους του ΔΣ,

 

Ο Πρόεδρος

 

Σωτήρης Κάκιας

 

sfragida.jpg

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Γρηγόρης Χατζηλυμπέρης

 

 

Αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός στο Γαρδίκι! Εκτύπωση E-mail
Τα νέα μας
Γράφει ο/η DrGolis   
10.02.10
dsc01717Νέος αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός στο Γαρδίκι, ο κλασσικός, επαγγελματικός και αξιόπιστος DAVIS Vantage Pro 2, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και ιδιαίτερα την ερευνητική ομάδα του μετεωρολόγου Κου Κώστα Λαγουβάρδου - τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθεια. Η διεύθυνση του σταθμού, με ανανέωση ανά 10 λεπτά: http://penteli.meteo.gr/stations/gardiki. Επίσης με ανανέωση ανά λεπτό μπορείτε να παρακολουθείτε τα μετεωρολογικά δεδομένα εδώ , και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια εδώ. Με χαρά ο σταθμός αυτός έγινε δεκτός και στον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο συγκεντρωτικό πίνακα αυτόματων σταθμών και μετεωρολογικών δεδομένων ανά την Ελλάδα, αυτόν του metar.gr, που μπορείτε να δείτε εδώ. Επίσης, δεδομένα του σταθμού αυτού, καθώς και η ζωντανή εικόνα του χωριού μας, αποστέλλονται και σε μεγάλα διεθνή site, όπως το Weather Underground , και το Γερμανικό Awakas . Global Gardiki...

 
4ο Αντάμωμα Νέων Γαρδικιωτών Εκτύπωση E-mail
Τα νέα μας
Γράφει ο/η WebMaster   
03.02.10

1ο ΑντάμωμαΌταντο Μάρτη του 2007, μια παρέα νέων Γαρδικιωτών σε συνεργασία με κάποιουςφίλους μουσικούς από Τρίκαλα, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα τηςΑδελφότητας για ένα γλέντι που θα έφερνε κοντά τη νεολαία του χωριούμας, και όχι μόνο, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την απήχηση που θααποκτούσε αυτή η εκδήλωση, η οποία τείνει να γίνει θεσμός, στον κύκλοτο δικό μας. Αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια καταφανής στροφήπρος το ποιοτικό δημοτικό τραγούδι, δεν μπορούσαμε να αναμένουμε τόσησυμμετοχή, ακόμα και μεταξύ των Γαρδικιωτών. Επιπροσθέτως, δενμπορούσαμε να διανοηθούμε πως η συνάντηση αυτή θα αποτελούσε το έναυσμαγια την ευαισθητοποίηση πολλών νέων ανθρώπων για την παράδοση, αλλά καιγια το σύλλογό μας, που, βιώνοντας μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία του,μόνο στη νεολαία μπορεί να ελπίζει για το μέλλον.


2ο ΑντάμωμαO xoros.JPGΈπειτααπό 3 χρόνια πολλά έχουν αλλάξει, από αυτη τη πρώτη μας μουσική σμίξη.Αποκτήσαμε περισσότερες εμπειρίες, πολλούς καινούριους φίλους,επαναδυνδεθήκαμε με πολλά πρόσωπα γνώριμα από τα παλιά. Στην παρέαπροστέθηκαν νέοι μουσικοί, νέοι συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας μας αυτό.Παίξαμε σε διάφορους χώρους, μουσικές σκηνές, εκπομπές, δημιουργήσαμεένα νέο cd, τα "Γαρδικιώτικα βιώματα", πάντα όμως κίνητρο και ζωοποιόςδύναμη της κομπανίας μας η αγάπη για το παραδοσιακό τραγούδι, για τααυθεντικά ακούσματα, για τη χαμένη ποιότητα της μουσικής, για το χαμένομας πολιτισμό. Σε μια χώρα όπου δεν παράγεται πια πολιτισμός, σε μιακοινωνία κενή νοημάτων και ουσίας, αξιών και αλήθειας.


3antamoma_small.jpgΓιατέταρτη συνεχή χρονιά, οι νέοι Γαρδικιώτες, οι νέοι Ασπροποταμίτες,όλοι οι νέοι που μοιράζονται μαζί μας αυτές τις ίδιες αναζητήσεις,δίνουμε ραντεβού στο 4ο Αντάμωμά μας, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010, στις 10.00μμ. Επιστρέφοντας στο σπίτι μας, η συνάντησή μας θα λάβει χώρα στην αίθουσα της Αδελφότητας Γαρδικιωτών στον Πειραιά, στην οδό Γούναρη 21-23, στον 4ο όροφο.Η βραδιά θα περιλαμβάνει πλούσιους μεζέδες, καλό κρασί, και χορό μεδημοτικό και λαϊκό-ρεμπέτικο πρόγραμμα μέχρι πρωϊας από τη "σέχτα" τωννέων του δημοτικού, η είσοδος δε θα ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ/άτομο.

 

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους μας στήριξαντα χρόνια αυτά, όλους όσους μας βοήθησαν και πίστεψαν σε μας, όλουςόσους θέλησαν να ταξιδέψουν μαζί μας. Και εκτός της Αδελφότητας και τηςνεολαίας, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ -έστω και καθυστερημένα, ανκαι άθελά μας- στην Χαρά Σιαφαρίκα,την καλή μας φίλη η οποία συνέβαλε τα μέγιστα ιδιαίτερα στο περυσινό,3ο μας, αντάμωμα στο Σταυρό του Νότου, αλλά και γενικά σε όλη μας τηνπροσπάθεια.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 7 - 9 από 118