Αρχική arrow Αρχείο arrow Τα νέα μας arrow Live webcam στο Γαρδίκι μας! 
Live webcam στο Γαρδίκι μας! Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η DrGolis   
27.02.09
livecamΈδώ και χρόνια, από τότε που το Γαρδίκι Τρικάλων απέκτησε ψηφιακή εκπροσώπηση στο διαδίκτυο, μέσα από τα διάφορα site για το χωριό, όνειρο και στόχος μας ήταν, κάποια στιγμή, να μπορέσουμε να εγκταστήσουμε μια δικτυακή κάμερα στο χωριό. Mια κάμερα δηλαδή που θα μας έδινε ζωντανή εικόνα του χωριού όλο το 24ωρο, εικόνα την οποία θα μπορούσε να δει κάθε Γαρδικιώτης, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας ή του Κόσμου, μέσα από το Internet. Οι δυσκολίες, λόγω της τοποθεσίας του χωριού, της έλλειψης αρχικά διαθέσιμων τεχνολογιών για κάτι τέτοιο, αλλά και του κόστους, ήταν πολλές. Ωστόσο, την προηγούμενη Κυριακή 22.02.2009, είδαμε με πολλή χαρά το όνειρό μας αυτό να γίνεται πράξη! Μέσω του 3G δικτύου της Cosmote και του πακέτου "Internet on the go", πλέον, μπορούμε να έχουμε ζωντανή εικόνα από το αγαπημένο μας χωριό, ανανεούμενη κάθε 2 λεπτά. Η ποιότητα της εικόνας για αρχή είναι σχετικά καλή (ανάλυση 640px Χ 480px), με τον καιρό ελπίζουμε να έχουμε τη δυνατότητα να την αναβαθμίσουμε σε επίπεδα Megapixel. Tην εικόνα αυτή μπορείτε να δείτε στο site της Αδελφότητας Γαρδικιωτών Αθήνας, www.adelfotisgardikioton.gr, και το ακριβές link είναι το εξής:

http://www.adelfotisgardikioton.gr/content/view/54/63/lang,el/


Για την ιστορία, η κάμερα αυτή εγκαταστάθηκε στην παραδοσιακή πέτρινη οικία του Γρηγορίου Τσακνή, σε υψόμετρο 1150m περίπου.

Το Γαρδίκι για άλλη μια φορά πρωτοπορεί, και γίνεται το πρώτο πανελληνίως χωριό σε υψόμετρο 1150m που αποκτά ζωντανή δικτυακή κάμερα με τέτοια συχνότητα ανανέωσης εικόνας (μέχρι τώρα μόνο στα χιονοδρομικά κέντρα υπήρχαν τέτοιες κάμερες). Ελπίζουμε και οι τοπικοί άρχοντες να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό και να ενδιαφερθούν περισσότερο για τον τόπο μας, με έργα. Γιατί το Γαρδίκι πρέπει να ζωντανέψει όλες τις εποχές. Αν και κάτι τέτοιο είναι ακόμα μακριά, πιστεύουμε πως κάναμε ένα μικρό βήμα.


Συζητήστε το στο φόρουμ (12 δημοσιεύσεις)

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >